În primăvara lui 1999 ne-am luat rămas bun de la André Vanbruaene, unul dintre cei mai mari bărbați din toate timpurile în sportul columbofil. Bărbatul din West-Vlaamse care a devenit faimos în lume pentru succesul propriei mansardă și al multor alții în cursele de la Barcelona. Acum este, fără îndoială, o adevărată legendă în sportul nostru. S-a născut la 4 aprilie 1910 și a murit la 8 martie 1999.
Victoriile sale au inclus: - 1° Internațional San Sebastian 1953 - 1° Internațional Barcelona 1966 - 1° Internațional Barcelona 1984 - de 12 ori 1° premiu la cursele nationale!!! - 1° Maraton Național 1982 și 1986
Porumbeii Vanbruaene au câștigat șase victorii internaționale la cursa anuală clasică de la Barcelona, Spania, pentru André și alții. André a visat mereu să câștige trofeul Aripa de Aur pentru primul porumbel nominalizat la Naționala Barcelonei. Din păcate, nu a fost niciodată suficient de norocos să câștige acest premiu. Cu toate acestea, porumbeii Vanbruaene au câștigat de două ori râvnitul premiu Aripă de Aur pentru alții; în 1995, (R. Gyselbrecht) și 1999, (TJolyn). Victoriile naționale și porumbeii de top din întreaga lume cu sânge Vanbruaene în vene sunt de nenumărat.
Susa Vanbruaene a fost fondat pe porumbei de la Catrysse Moere, Buysse Remy, Stichelbaut, Gebr. Willequet, Labeeuw, Prof.Vangrembergen, DeBaere etc. André abia avea 17 ani când a început cu cursele de sprint. După doar câțiva ani a fost exclus pentru că a avut atât de mult succes. A trecut rapid la cursele de distanță lungă, unde a câștigat în curând victorii naționale. Primii săi ași au inclus „Stier”, (1° Pau National și singura casă de porumbei în ziua eliberării), „Angoulemé” și „Libourne”. Apoi, în 1953, „Tarzan”-ul său a fost 1° Internațional de la San Sebastian, Spania până în Belgia, și a fost singura casă de porumbei în ziua eliberării. A fost găsit în plin întuneric în cutia lui cuib. O astfel de performanță nu a fost niciodată egalată.
În 1966, André a fost încoronat câștigătorul Internaționalului de la Barcelona pentru prima dată cu „Barcelona 1”. Întotdeauna a regretat că a vândut „Barcelona 1”. Din fericire, a crescut câțiva pui de la „Barcelona 1” înainte de a-l trimite în Japonia. Unul dintre ei a fost faimosul „Elektriek” care a devenit unul dintre cei mai buni crescători ai săi. Descendenții săi au inclus patru câștigători de la Barcelona și doi câștigători ai trofeului „Aripa de Aur”. De asemenea, 1° național Saint Vincent (Vanlerberghe) a fost un nepot al lui „Elektriek”. În Regatul Unit, 1° național Pau a fost câștigat de un Vanbruaene 100%. Apoi, în 1984, „Vechter” ia oferit lui André a doua sa victorie la Internaționalul de la Barcelona. Apoi, pe bună dreptate, a fost redenumit „Barcelona 2”. Câștigătorul a fost crescut dintr-un fiu al „Elektriek” cu o găină de la prof. Vangrembergen. După ce a câștigat maratonul național în 1982 și 1986, toreadorul Barcelonei avea să strălucească din nou prin performanța sa în cursa dificilă de la Barcelona din 1987. Condițiile de vânt fierbinte au fost pentru care au fost crescuți porumbeii Vanbruaene. André a trimis 8 porumbei și a marcat 8/8, ultimul său porumbel luând premiul internațional 1847°. André a cronometrat 8 din 8, în timp ce mulți participanți celebri încă nu aveau porumbei acasă.
În 1991, André a fost sfătuit de medicul său să nu mai lucreze atât de mult cu porumbeii și a fost forțat să renunțe la curse. În acel an a participat pentru ultima dată la Barcelona cu câțiva porumbei și din nou a fost „bingo”. A fost un moment culminant care i-a asigurat un sfârșit frumos al carierei sale de curse cu 91° la nivel internațional pe maratonul spațiului aerian. Deși nu mai concura, André a continuat să-și păstreze porumbeii și, dacă mergeai în vizită, putea să vorbească ore întregi despre porumbeii săi celebri. Merita să fie numit regele sportului columbofil. Odată cu trecerea în neființă a lui André, ultimul dintre o generație de mari crescători de porumbei, cunoscuți în întreaga lume, a fost pierdut. A câștigat tot ce era de câștigat, dar, cu toate acestea, a rămas umil în ceea ce privește realizările sale. André Vanbruaene va continua să fie amintit pentru marile sale realizări atâta timp cât există sportul columbofil!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.