Trezorieri 3 (Stichelbaut) / Frans Labeeuw – Bissegem (B) În această serie despre entuziaștii care fac tot posibilul pentru a menține o tulpină faimoasă de porumbei voiajori, Frans Labeeuw și Stichelbauts-ul lui sunt esențiali de această dată. Frans este un fiu al regretatului Daniël Labeeuw, care a fost bun prieten cu faimosul Alois Stichelbaut. În seria de cărți din șapte părți despre istoria porumbelului voiajor belgian de Jules Gallez, numele Stichelbaut este menționat frecvent. În partea 5 puteți citi, printre altele, următoarele, care arată cât de populari erau Stichelbauts la acea vreme; „La 15 decembrie 1946 au fost vânduți ultimii 8 porumbei ai regretatului Alois Stichelbaut. Afluxul de columbofili a fost atât de mare încât sala de vânzări a trebuit să fie închisă traficului. Sute de entuziaști nu au văzut niciodată cei 8 porumbei și multe sute nu au auzit niciodată derularea licitației. Pentru vânzarea acestor 8 porumbei a fost plătită o sumă de 150.000 de franci. La acea vreme, un conac mare putea fi cumpărat în oraș pentru acea sumă de bani.” În timpul acestei vânzări, Daniël Labeeuw a cumpărat modelul 691-41, care a devenit mama primului său Chateauroux național. Acest Chateauroux a câștigat, de asemenea, premiul I la marile competiții de la Dourdan, Tours și Bordeaux și a devenit unul dintre cei mai importanți porumbei pui ai coloniei Labeeuw.
Alois Stichelbaut a obținut numeroase victorii cu porumbeii săi între 1930 și 1940 la distanțe cuprinse între 160 și 800 km. A murit la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial. Faima lui trăiește până în zilele noastre, deoarece mulți au reușit cu descendenții porumbeilor săi. Unii dintre cei mai cunoscuți sunt Michel Descamps-Van Hasten, Pol Bostyn, Gerard Vanhee, Roger Vereecke, Marcel Desmet și Frans, tatăl său, Daniel.
Daniel Labeeuw a câștigat nenumărate premii și campionate până la moartea sa în 1969. Când a murit în 1969, porumbeii bătrâni au fost vânduți public, iar porumbeii tineri au ajuns cu fiii săi André și Frans. În partea a 2-a a seriei de cărți menționate mai sus „Istoria porumbelului de curse belgian”, care a fost publicată în 1979, Gallez a scris că Frans Labeeuw a fost demnul succesor al celebrului său tată Daniel și a menționat că această crescătorie a fost mamă a 12 victorii naționale. , din care 4 x international. Au trecut acum 40 de ani și acest număr aproape s-a dublat la 23 de victorii naționale și internaționale, obținute cu descendenții porumbeilor Stichelbaut direct sau indirect din crescătoriile din Bissegem. Fundația coloniei Stichelbaut a lui Frans a fost pusă de tatăl său Daniel, care, după cum am menționat, a fost un bun prieten cu Alois Stichelbaut și a atras din cei mai buni ai coloniei sale atât înainte, cât și după moartea sa. Frans și-a continuat munca după moartea tatălui său și a continuat să construiască pe bazele puse de tatăl său. Este bine cunoscut faptul că acest lucru a dus la rezultate foarte bune pentru Frans. Frans a câștigat de nu mai puțin de 3 ori tandemul Barcelona Masters între 2006 și 2014 (cu Henri Vanneste, Etienne Devos și Chris Hebberecht). Dar, după cum am menționat deja, numărul de succese pe care descendenții porumbeilor crescuți de Daniel și Frans le-au zburat pe distanța extremă lungă este enorm. Pe lângă cele 23 de victorii naționale și internaționale, au fost obținute nenumărate clasamente de top, mai ales la distanța extremă lungă. De exemplu, prima națională și a doua internațională Barcelona 2012 a lui Ferdy Descheemaecker are ca mamă un Frans Labeeuw direct. Barcelona a fost câștigată de mai multe ori în anii șaizeci, șaptezeci și optzeci de un porumbel cu sânge Stichelbaut în vene.
Stichelbauts sunt încă foarte populare, mai ales în afara Belgiei. În țările din fostul bloc de Est, precum România și Polonia, se obțin încă mari succese cu Stichelbauts, multe dintre ele având originile cu Frans și tatăl său. Dar Frans primește periodic rapoarte din Filipine, SUA, Canada și Irak despre succesele contemporane obținute acolo cu Stichelbauts. Dacian Busecan, un cunoscut crescator în Anglia și autor a mai multor cărți de porumbei citite pe scară largă, este foarte fermecat de Stichelbauts a lui Frans. I-a dedicat o pagină pe Facebook cu aproximativ 2,5 mii de membri. Cu toate acestea, nu este singur în asta și cu siguranță nu are cel mai mare grup de fani Stichelbaut. Grupul Stichelbaut, care are peste 11.000 de membri din filipinezul Jeff Candelario, este cel mai mare grup pe Facebook, urmat de Stichelbaut Pigeon cu 6.000 de membri, tot de la un entuziast filipinez. Desigur, este foarte îndoielnic cât de mult sânge original Stichelbaut mai poartă majoritatea acestor porumbei și care este valoarea lor sportivă. Dar indică de ce popularitate enormă se bucură acest trib și astăzi. După cum am menționat, Stichelbauts, care își au originea în colonia franceză, au performanțe foarte bune și astăzi. De exemplu, de romanul Nicu Barbulescu, care a avut primul as porumbel national la distanta al Italiei in sezoanele 2009/2010 si 2010/2011. El a obținut, de asemenea, succese impresionante în mai multe curse de un singur loft, cum ar fi cursa One Million Dollar din Africa de Sud și Algarve OLR din Portugalia cu descendenți de porumbei cumpărați de la Frans.
De-a lungul anilor, Frans a considerat că munca sa de-a lungul vieții este menținerea stocului Stichelbaut cât mai pur posibil, păstrându-și în același timp calitățile de zbor. Este clar că a reușit acest lucru, pe baza performanțelor realizate la nivel mondial cu descendenții porumbeilor săi. L-am întrebat cum a procedat cu asta. „Inițial, tatăl meu a făcut schimb de porumbei cu Pol Bostijn în trecut, iar creșterea comună a avut loc cu André Vanbruaene. Aceștia erau porumbei cu mult sânge Stichelbaut în vene. Mai târziu, a fost introdus în mod regulat un porumbel foarte bun care avea mult sânge Stichelbaut în el. În ultimii ani au venit la mine copii de la 1 națională Barcelona a lui Ferdi De Scheemaeker. Mama numită domnișoara Stichelbaut a fost crescută de mine. Și recent am crescut împreună cu Roger Muylle din Bellegem. Acest lucru a avut mare succes cu porumbeii mei. Așa că aduc doar așa-zisul sânge proaspăt de la porumbei excelenți care conțin cel puțin 75% sângele Stichelbauts-ului mei. Prin reproducerea în acest fel, au fost create 2 linii de sânge, și anume Stichelbauts albastru și negru (Președintele de linie și Black Fijnen).” Dacă, la fel ca Frans, aproape că nu ai dobândit sânge nou timp de 50 de ani, este aproape de la sine înțeles că anumiți porumbei de bază apar de zeci de ori în pedigree-ul porumbeilor tăi contemporani. Este de la sine înțeles că selecția trebuie să fie foarte strictă. franceza despre selectie; „Selectia se face mai ales la cos, dar si manual. Nu se acordă atenție ochilor, ci structurii corpului. Cea mai importantă caracteristică a Stichelbauts este perseverența și, prin urmare, o selectăm foarte strict. Îmi dă o mare satisfacție că am reușit să surprind această caracteristică în tribul meu. Porumbeii mei sunt cel mai bun atunci când trebuie să muncească din greu la distanțe între 800 și 1200 km. Ei nu renunță ușor. Prin urmare, pierd câțiva porumbei. Nu se fac concesii. Fiecare loc în crescătorie trebuie câștigat. Performanța este foarte importantă și de aceea o echipă mică participă în continuare la sarcinile grele. Deși, desigur, din cauza vârstei mele, în 80 de ani, accentul s-a mutat mai mult pe reproducere decât pe zbor. La vârsta mea, îngrijirea unei colonii mari necesită multă energie și de aceea mi-am vândut unii dintre crescătorii mei în urmă cu doi ani, dar elementele de bază sunt încă acolo și vor rămâne deocamdată pe loc.
Atât pentru vistiernicul tribului Stichelbaut. Ar fi frumos dacă munca vieții lui ar putea continua dacă Frans ar fi obligat să se oprească.
big_55415969_0_694-313
big_55415959_0_694-501
labeeuw_barcelona_team
labeeuw
9226-31963
9226-31967
9226-31966
de_labeeuw_be10-3076207_foto
f368538168aef65da582b9653613db53
Miss-Stichelbaut-moeder-Barcelona-Dolle
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: alin76
Mesaj:
alin76
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.